Saturday, May 21, 2011

The Questions That Must Be Asked

Amazingly, the "unthinkable" is now becoming thinkable. Some Republicans are starting to say openly that defaulting on the debt, even for just a couple of days, is no big deal. And this shocking development is, understandably, disturbing a lot of people who never thought they would see the day.

One of the typical lines we are hearing from this "no-big-dealers" is that even if the debt limit is increased, the payments to our creditors will not cease. The Treasury will simply prioritize spending so that our debts are paid first. The 40% difference between revenue and spending for the budget as a whole will simply be handled by slashing 40% of the spending on non-debt payments.

Which brings up the obvious questions that every journalist should be asking those who are suggesting that it's no big deal to not raise the debt limit: Where should that 40% come from? Which federal programs should be slashed? And who should decide where the slashing should happen?

Do these idiots realize that Congress has already authorized the spending on these programs. All refusing to raise the debt limit will do is cripple the ability of the Treasury to pay for the programs Congress has already committed to. And Treasury can't wait for the Congress to advise them on how to spend the money. The Treasury has to make the decision on a timetable that Congress has no say in. That means that the Treasury, under the orders of Obama, has the authority to decide which programs to pay for if Congress doesn't authorize it to borrow more money.

In other words, by refusing to raise the debt limit, the Republicans would give Obama the defacto authority to decide the spending priorities of the United States.

Is that what they want?

These are the questions that must be asked.

Why is no one asking them?

4 Comments:

Blogger Unknown said...

elektrikli istif makinası
istif makinası
monoray elektrikli caraskal
monoray caraskal
monoray halatlı vinç

4:43 AM  
Blogger kartal evden eve nakliyat said...

Halatlı Vinç
Monoray Vinç
Halatlı Vinç
Monoray Vinç
istif makinesi
Elektrikli Zincirli Vinç
vinç sistemleri ve yük kaldırma ekipmanlarındandır.

5:04 AM  
Blogger wee said...

Çelikermakina Firmamız Hakkında
Kaldırma ve Taşıma Ekipmanları sektöründe hizmet vermek üzere kurulan firmamız, kurucuların meslek ve bilgi alanları nedeniyle ağırlıklı olarak Kaldırma ve Taşıma Ekipmanları, Çelik Halat, vinç ve Deniz sektöründe siz değerli müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Tuzla ve İmes sanayi bölgelerinde kurulmuştur.



KURULUŞ AMACIMIZ
Ülke çapında kaldırma ve Taşıma Ekipmanları,Çelik Halat, Zincir ve Deniz sektöründe öncü olmak ve liderliği hergün daha da büyüyen bir organizasyonla sürdürmek, Siz müşterilerimizin ihtiyaçlarını, geniş ürün yelpazesine sahip stoklarımızla karşılamak , Fiyat uygunluğu ve dürüst çalışmayı kendisine ilke edinmiş olan firmamız, bölge bayisi olduğumuz, dünya çapındakendini kanıtlamış markaların sanayinin önde gelen firmaları tarafından tercih edilen üstün nitelikli, kaliteli ve sertifikalı ürünlerini tecrübeli personelimiz ile tarafınıza en hızlı şekilde ulaştırılmasında tüm enerjimiz ile çalışmaktır. akülü istif makinesi

12:54 AM  
Blogger wee said...

Çeliker Makina San. TİC.LTD.ŞTİ 30 Tona kadar kaldırma kapasitesi -Bir çok parça yağ içinde çalıştığından aşınma ve yıpranma çok azdır. -Kullanılan yağ çok uzun ömürlüdür. -Halat kullanılan durumlarda halatın görevi sürtünme yardımı ile yükü kaldırmak olmadığından kasnak ve halatlarda aşınma olmaz.



Elektrik tahrik kasnaklı asansörlerden farklı olarak hidrolik asansörlerde motor sadece yukarı çıkış için çalışır, aşağı inişte motor çalışmaz. -Karşı ağırlık kullanılmaz. -En üstte makine dairesine ihtiyaç duymadığı için mimari açıdan da tercih sebebidir. -Çok sessiz çalışır. Binalarda motor sesi duyamazsınız. -Elektrik kesintisinde ilave sisteme gerek olmadan otomatik katına getirme ve kurtarma sistemi mevcuttur. -Deprem ve yangında daha emniyetlidir.Yangında makine dairesi alt katta olduğundan ulaşım kolaydır. Asansörün komple yükü diğer sistemlerde kuyu üstünde taşınırken hidrolik sistemlerde yük bina temeli tarafından taşındığı için atalet kuvveti daha azdır. Deprem anında büyük hasar ve yaralanma olasılığı %90 oranında azalır. Gerek villa tipi asansörler, gerek araç asansörleri ve yük asansörlerinde hidrolik asansör tercihimizdir yük asansörü

12:55 AM  

Post a Comment

<< Home